lørdag 10. mai 2008

The sound of silence

På mandag fikk nok være nok. Jeg hadde gitt hanefar mange muligheter til å forbedre seg både med advarsler, refs og fysiske hindringer. Dette hindret han ikke i å vagle seg på sokkelen til vanntårnet som står rett utenfor soveromsvinduet mitt. (og gale sammenhengende fra 6:30 til 07:00) Derfor kjøpte jeg meg en panga(et slags sverd) og forberedte det uunngåelige. De lokale synes jeg gjorde det på en rar måte, men det fikk ikke hjelpe, jeg flådde dyret og puttet skrotten i kjøleskapet.
Dagen etter lagde jeg middag til guttene her, men det gikk ikke helt knirkefritt. Jeg ville lage indisk tikka masala, og fant en pose krydder på et supermarked. Problemet var bare at alt sto skrevet med indiske krusseduller, inkludert advarselen om at krydderblandingen var sterk nok til å desinfisere sår.. Vi svettet og åt, James klarte ikke å fullføre, mens jeg og Johnson presset oss til bunnen av tallerknene. Senere kom Moses som hadde hjulpet meg med avrettingen dagen før og skuffet innpå uten problem. I landsbyen hans var en populær saus vann blandet med rød pepper, så dette var ikke noe problem! Så nå sover jeg altså godt og lenge her..

Her er jeg klar med mord i blikket!

Jakten er i gang...

Resten av "prosessen" er sensurert, det er jo tross alt en familieblogg. Kan sendes paa foresporsel til spesielt interesserte.

Moses er storfornoyd, spesielt fordi jeg tar bilde av han

På CRO går det treigere enn jeg liker, som tidligere antatt tar det år og dag å få tak i alle delene som skal til for å få motoren til å passe. Begynner å innse at det ikke var det lureste å kjøpe en bil som ikke var komplett, men Nelson sa det ikke skulle bli noe problem, men etter mine standarder er det et problem når det tar en uke å skaffe hver del. I går ville de lage litt skygge til meg over bilen, og satte i gang en voldsom operasjon som endte i et makkverk bestående av masse tau og stråmatter på kryss og tvers. Regner med det har blåst vekk på mandag. Vi får se hvordan det går med dette bilprosjektet til slutt, det ser litt grått ut med mine øyne, men afrikanerne ser forhåpentligvis noe annet. "Garasjebygging"


Har leid meg en ny motorsykkel ettersom Yamahaen sviktet meg. En såkalt piki-piki(mc-taxi) står nå til min disposisjon når jeg trenger den. Av indisk fabrikat «Bajaj» med litt startvansker og dårlig veigrep, akkurat som man forventer i Afrika.
I går tok Bajaj meg til noen amerikanske misjonærer som bydde på pannekaker med peanutsmør og sirup..kan det bli mer amerikansk?
Som alle vet fyller jeg år den 18. juni, og jeg forventer et gevedryss av de sjeldne. Vil bare informere bursdagskort mottas med takk, men det er best om de sendes rundt 17.mai. Er usikkert hvor lenge Mathias og jeg blir her i byen, og vi har garantert dratt bort på dagen, og da er det dumt om ting plumper ned i postkassen her. Jeg lover å ikke åpne før dagen er der:)

Strommen gaar stort sett hver dag, da er parafinlampen god aa ha.

Synes denne lyssettingen fikk meg til aa virke usedvanlig intelligent!

5 kommentarer:

Anonym sa...

haha, eg begynne å skjønne den der "humble" kommentaren te semei. Du har virkeli minimalt av det. Eg regne me kalstø smakte godt, unald sa dokk hadde drept an. hils alle sammen ein gang te du! hilsen maria

Anonym sa...

Ser for meg dere når dere sitter der med dette måltidet, skulle gjerne likt å være der. Veldig vittig med den garasje tingen au, en fin tanke hvert fall=)

Anonym sa...

Det er sanneleg ikkje greit å vere hane i nærleiken av Roger!;)

livilaiv sa...

må seia meg enig i at den lyssettinga fekk deg til å sjå virkelig intelligent ut... du overraskar stadig;) thihi...

Anonym sa...

I morgen er det 17.mai. Du er vel i full sving med marsjøvelse og flaggveiving? :)Bobben skal nok få på seg en sløyfe i kveld, så er vi klar for morgendagen.
klem fra kusine Janski