søndag 4. mai 2008

Får sæla på da!sa'n...

Liv har pyntet seg med sugeror paa horna, det er jo tross alt sondag!
Da har jeg fullført ei uke her i Half-London, og jeg må si jeg trives godt. Hull-i-gulvet-do, kort vei til «butikker» og chapati i slummen er noen av godene. Rommet ditt har desverre blitt tørkerom Maria, men det er mulig jeg bytter, for den elendige hanen din liker veldig godt å gale utenfor vinduet mitt!! Skal snakke med Isaia(gutten som ga bort hanen) og hvis han ikke har noe mot det, blir det en liten grillfest på fredag.. Finner alltid noe å sysle med her, dyra trenger jo stell, og i den den ene delen av huset bor det fire karer som alltid er klar for noen sprell. I går hadde vi en liten filmkveld, jeg gjorde nemlig et kupp i byen; Steven Seagal collection 15Dvds-in-one! Kvalitetsfilmer tvers igjennom. Nå er jeg på internettkafè med «Allright-James»(fra filmen) og prøver å lære bort litt datahåndtering.
Motorsykkelen har jeg nå skrinlagt helt etter et lengre driftstans. Fikk fraktet opp en kompetent mekaniker fra Kampala som fant en del feil. For å spare tastaturet litt skriver jeg bare det som var i god stand; luften i dekkene. Så nå får jeg prøve å selge den, og hvis ikke det går blir den forsøkskanin for gutta på CRO. Ikke noe gullkjøp der nei, men man kan ikke være heldig hver gang har jeg hørt.
Denne uken går vi i gang med filmopptak til en spennende actionfilm her på senteret, det blir nok spennende. Inspirasjon fra Mr. Seagal kan komme godt med.
Motoren er noenlunde på plass i Carinaen, så det kan hende det blir en prøvetur på meg før jeg drar. Har meldt meg litt ut der og lar Nelson kjøre løpet stort sett. Utålmodig som jeg er, så blir jeg fort lei når vi må vente en halv time for å skaffe hver skrue som mangler. Man må jo unne seg litt avslapping også:)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Koselig å høre at du valgte mitt rom Roger, men kan lett se for meg at hanen kan bli iriiterende. Så gøy dere har det på senteret med filmkvled og actionfilm på gang, gutene må jo elske det! Hils de alle sammen og lykke til med filmen og grillinga=)

Anonym sa...

Hei Roger!

Utrolig festlig at du er i Mbale! Har tilbrakt et halvår et par timer lenger nord, i Soroti..!! Så jeg har kjørt buss gjennom Mbale mange ganger! Det var fast takst å kjøpe Samosa og fruktjuice av den gamle mannen som holder til på busstoppen i Mbale...

Når det gjelder teknisk stand på kjøretøyene i Uganda, så er det betryggende å høre at yngstemann Birkelund er på plass for å heve standarden litt! Noe av det ekleste jeg opplevde mens jeg var der var at frontruta på bussen vi satt i plutselig bestemte seg for å deise innover i bussen... Så da satt vi der i frisk trekk fra 3 km sør for Soroti og helt til Kampala..

Jaja..

Nå er jeg litt usikker på om jeg får til å besøke deg i Uganda, selv om det hadde vært utrolig kult. Ble såpass bitt av basillen mens jeg var i Uganda at vi reiser ut som misjonærer, men denne gangen til Mali. Der kan jeg også tenke meg at de trenger folk til å bedre standarden på bilparken, så bare si ifra.. Har hørt om eksempler på at Peugeot motor i en Toyota, festet med ståltråd, funker alle tiders.. Så nå for tiden holder vi til i nærheten av Paris for å lære oss disse rare lydene som kalles fransk. Litt varierende suksess med akkurat det der, men får gjøre et hederlig forsøk!

Håper du får et alle tiders utbytte av resten av oppholdet ditt i Uganda!

Inge

Roger sa...

Stas aa faa kommentar fra en rutinert misjonaer! Er nok bare misjonnoksaanaer forelobig, men vi faar se:) Hadde planer om aa reise til Mali for aa mekke paa misjonaerbiler for Normisjon, men de ombestemte seg plutselig saa det ble Uganda. Hadde kanskje faat litt problemer uten et eneste ord fransk? Er forresten blitt avhenging av samosa, men har ikke sett noe til gamlingen..

Anonym sa...

Hello skinny-boy!

Roger sa...

Hello Nnassanga!

Anonym sa...

Hender Normisjon ombestemmer seg.. Men, men.. Etter at jeg har kjørt bilene til Misjonssambandet i Mali en stund, så skal en jo ikke se bort fra at det trengs service...

Om du får utreiselyst igjen så må du bare si fra.. :)

Anonym sa...

Hallå Råggi-båi!
Ønsker deg en god 17.mai! Spis mye is!! Savner våre trekkfulle kvelder om "løst og fast"!
"Kongen"