tirsdag 4. mars 2008

Mann


Da har jeg den store ære av å presentere en ekte mann her på Ruggen. Charles er en kar på 23 år som har levd på gaten som liten her i Mbale. Han skaffet mat ved å bære ting for folk, og hente vann til damene som selger mat på gaten. Som betaling kunne han få matrester på slutten av dagen. Han kom inn på CRO, og fikk derfor gå på skole. På lørdag gikk jeg og Maria til Namatalaslummen for å besøke han. Han driver nemlig og bygger hus! Han har lenge bodd i en liten hytte på seks kvadrat, og har nå spart lenge for å få råd til blikkplater og tømmer til taket. Veggene er nemlig «gratis». Han har laget hver eneste (ca 5000) murstein selv! Dette gjøres ved å grave i gjørme og helle på vann, blande sammen, støpe i form, og stable til tørk. Noen stabler de opp og brenner de for å gjøre de sterkere, men Charles hadde ikke råd til å kjøpe ved. Nå begynner huset å ta form, tre rom og tett tak! Jeg bøyer meg i støvet! Dette er en mann!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Roger! Føljer din blogg med stort intresse och det verkar ju som om du har det fint dær nere! Toppen att du trivs!
Hær ær det full vinter, och i morgon blir det tur upp på Snøtind, hærligt! Snart dags før påskeferie och då drar svensken hem till Sverige och tar med sig Kedmond och Irina før att visa de lite av detta fantastiska land :-) Glædjer mig till du kommer på harrytur till Stockholm!
Ha det finast
kramar natalie

Anonym sa...

Ni faar stoppa innom Grums!Blir det Tromsoe nasta aar?Enjoy Sweden!

Anonym sa...

3 kommentarer

Anonym sa...

Stilig! Hils Okwii og gratuler ham med huset fra meg! Synd han ikke hadde råd til ved når han hadde fått stabla opp mursteinene så fint, men håper han har hus noen år likevel.