fredag 29. februar 2008

1 måned i Afrika!

Nå har jeg faktisk vært her en måned, og det går bedre og bedre! Har funnet meg godt til rette i mitt nye hjem, og har kommet godt i gang med det jeg kom for. Har nå fire gutter i klassen min, i alderen 19-23år. Jeg har innført to regler, 1: Don't be stupid! 2: Kommer du for sent, må du ta ti armhevinger, og en ekstra for hver gang. Jobben er veldig utfordrende, spesielt å finne ut måter å lære fra seg på. Alt som er som en selvfølge for meg, er helt nytt for de. Måtte for eksempel bruke lang tid på å gå gjennom verktøyet mitt og hvordan det skal brukes. Det gikk litt trått i begynnelsen, men nå tar det ikke så alt for lang tid å sette sammen skralle, forlenger og piper. De er veldig ivrige, og i går tok det litt overhånd. Det ble masse kjefting og smellig og krangling om hvem som skulle gjøre hva. En av de har vært litt på et verksted før og trodde han kunne det meste, og lo av de andre når de feilet, men kunne egentlig veldig lite selv. Til slutt avbrøt jeg hele arbeidet og ga de en liten skjennepreken, for å få de til å roe seg litt ned og samarbeide. Jeg var kanskje litt hard, for jeg syntes jeg så en liten tåre i øyekroken på "verdensmesteren". Men du verden, det ga resultater! I dag har de vært snille som lam, og så grei mot hverandre. Tror det skjegget som begynner å ta form gir litt respekt..hehe..bare vent til barten kommer! Har ikke veldig mye arbeid å gi de foreløpig, så jeg har latt de skru litt på sykkelen min og på et eldgammelt vrak av en Chevy-pickup som står på plassen her. Fin å øve seg på der det ikke gjør noe om noe blir ødelagt. Prøver å ha litt teoriundervisning også, der jeg bruker bilder fra internett, og tegner skisser for å forklare ting. Har fått fikset sykkelen forresten, Semei kom med ny dynamo fra Kampala på søndag.
Etter jobb henger jeg stort sett med Lisbeth,Maria og noen gutter som bor på CROs "Youth Centre", fem minutt spasering fra min bopel. Der spiller vi volleyball, fotball og slapper av. I helga får vi se hva som skjer, blir vel ikke noen store krumspring, mest avslappings! Denne varmen tapper krefter fra en stakkars eskimo.. Forrige lørdag var jeg på fjelltur. Et fjell som heter Wanaluva (e.l.) ligger rett ved byen her, kanskje 400 meter høyt. En fin tur gjennom bananplantasjer og opp kreative "stiger".


Vet ikke om telefonen min er helt på topp for tiden, har ikke hørt noe fra Norge på en stund, men det kan jo skyldes andre grunner..Er det noen som har fått melding fra meg de siste dagene?


4 kommentarer:

Anonym sa...

klart vi følger med! Meget ineresting reading! Visst alt klaffer kommer det kanskje noen i posten om en mnd eller to

Anonym sa...

Hvem har du sendt? Peter eller Gabriel?

Anonym sa...

Hei Roger!
Hyggeleg å følge med på bloggen din. Det virker som du får til det meste og ting har starta å røre på seg. Strålande jobba Roger. Erfaringsmessig tar ting alltid tid, men som sagt tiden kommer til deg, og går ikke fra deg i Uganda. Hels Semei og Moses så masse fra meg. Savner deg på Høgtun!

Håvard

Anonym sa...

Fantastisk bra at gutta får et skikkelig undervisningsopplegg innen bil. Har vært så alt for mye tull og løsninger som ikke har funka før. Har ikke lest bloggen din før i dag, men ser jo at det er noe jeg må gjøre mer. Om du klarer å få noe læring ut av å skru på den grønne pickupen på gårdsplassen, er jeg en smule imponert. Godt jobba med dissene! De blir nok husket på flere måter ja. Får du gjort noe med den merkelige vippesaken som har gitt meg en durabelig hodepine en gang?

Keep up the good work!

Eivind, gammel CRO-mzungu (Act Now 06-07)